KÖTÉLHAJTÁS

Kötélhajtás
Kötélhajtás


Az ugrókötelezés, jó néhány évvel ezelőtt nagyon kedvelt időtöltés volt a lányok körében. Manapság, mikor a régi játékokat ismét "felfedezzük", gyermekkorunk játékait meg akarjuk ismertetni saját gyermekeinkkel, sok már majdnem elfeledett játék, időtöltés ismét kezd teret hódítani A kötélhajtás, vagy kötélugrás is ilyen. Szerencsére egyre több gyermek ismeri meg újra, és tölti idejét ezzel a hasznos és változatosságot adó játékkal. Természetesen a mai kor igényei szerint fel kellett fejleszteni ezt a játékot, és így a kötélhajtás egy igen izgalmas és látványos sportforma lett. Elsőre bizony egyszerűnek tűnik, de ez nagy tévedés! A megfelelő alapok elsajátítása után azonban sok sikerélményt adó, képességfejlesztő és szórakoztató időtöltés.

Sport szakemberek magát az ugrálókötelezést már régóta használják az állóképesség fokozására, ritmusérzék fejlesztésére és koordinációs és kondicionális képesség fejlesztésére. Érdekesség, hogy a sportág igazi fejlődése akkor indult meg, amikor az Amerikai Egyesült Államokban az infarktus megelőzési program miatt elkezdték a sportágat egyre több helyen bemutatni és a lakosság körében népszerűsíteni.

A lakosság körében történő széles körű elterjedése után, már versenyeket is szerveztek, világrekordokat is bejegyeztek, majd az 1980-as években nemzetközi szervezete is megalakult. Magyarországra a nyolcvanas évek végén került be.

Miért is jó a kötélhajtás?

Mert...

- Önbizalmat és sikerélményt nyújt

- Egyedül, párban és csapatban is végezhető

- Zenével is kombinálható, amitől nagyon látványos és élvezetes lesz

- Alkalmas egyéni, otthoni testedzésre, de ha csapatban csinálják, akkor segít a társas kapcsolatok fejlesztésében, baráti kapcsolatok kialakításában

- Minden korosztály számára ajánlott, mert mozgásformája könnyen elsajátítható

- Élettani hatásai kiemelkedőek, növeli a szív és vérkeringési hatékonyságát és a szervezet alap aerob állóképességét

- Koordinációs képességfejlesztő hatású 

- Pszichikai kikapcsolódást ad

.....és nem utolsó sorban azért, mert NAGYON JÓ! 


Szeretnénk ezt a remek sportágat minél szélesebb körben megismertetni, mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Alkalmas lenne általános-, középiskolák, felsőfokú intézmények testnevelés óráinak színesítésére, de hasznos lenne felnőttek fizikai aktivitásának fejlesztésére is, de sporttáborok mozgásprogramjának kiegészítésére is.


Ezen célunk érdekében szeretnénk egy csapatot felállítani! 


Kötélhajtás edzést indítunk 2018. márciusában, Kistarcsán a Simándy József Általános Iskola tornatermében. 

Nagyon várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket!


Érdeklődni és jelentkezni itt a honlap Üzenetküldő falán, emailban vagy telefonon lehet!